7 dagen per week open

050 551 54 25

Zwem ABC

Kinderen worden opgeleid met als doel om ze volledig watervrij en zwemveilig te maken. Tegenwoordig worden kinderen pas als 'zwemveilig' gezien, wanneer ze diploma A, B en C hebben.

De zwemlessen bij Zwemschool Oostwold zijn een feestje. Plezier hebben staat voorop!

Het zwem ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen worden opgeleid door gediplomeerde instructeurs. De lessen worden gegeven in kleine groepjes, meer aandacht per kind, dus sneller leren.

Bij het zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren zich veilig te voelen in het water.

Bij zwemschool Oostwold zwemmen de kinderen 1 of 2 x per week. Elke les duurt 30 minuten. Van elk kind worden de vorderingen bijgehouden en gecommuniceerd met de ouders en/of begeleiders.

Zwemschool Oostwold heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het zwem ABC en weet dus precies wat het beste is voor uw kind!

Voor het zwem-ABC moeten de kinderen vier zwemslagen leren. De enkelvoudige rugslag, de schoolslag, de borstcrawl en de rugcrawl.

Vanuit het ontspannen drijven op de rug is het leren van de enkelvoudige rugslag niet zo moeilijk. Door regelmatig te oefenen verandert de aanvankelijk wat grove vorm van de zwemslag tenslotte in een fijnere uitvoering van de techniek.

Vooral het leren van een goede schoolslag vraagt om de nodige tijd want vanuit het drijven op de borst is bij de schoolslag de ademhaling wat lastiger en vereist de combinatie van arm- en beenslag meer bedrevenheid.

De enkelvoudige rugslag en de schoolslag gelden als aanvangsslagen die reeds bij het A-diploma direct goed moeten worden uitgevoerd.

De borstcrawl en de rugcrawl zijn bedoeld als kennismakingsslagen. Hierbij worden voor het A-diploma aanzienlijk minder hoge eisen gesteld. Gaandeweg de opleiding zien we hoe heel jonge kinderen vanuit die eerste spartelingen bij het volgende examen voor het diploma-B al wat meer bedreven zijn. Voor het diploma-C zijn de kinderen in staat met een goede techniek een korte afstand (15 meter) te overbruggen.

Naarmate de opleiding vordert, gaan de kinderen de zwemslagen steeds beter uitvoeren. Daardoor kunnen zij langere afstanden zwemmen. Niet alleen hun uithoudingsvermogen wordt groter, ook worden zij steeds behendiger in het water.

Zakken en duiken in het water wordt gaandeweg kinderspel. Het is een genot om te zien als ze onder water door een gat van een zeil kunnen zwemmen.

Belangrijk in deze fase van de opleiding is dat kinderen plezier houden in het oefenen en de tijd wordt gegund om in hun eigen tempo te leren.


A-B-C DIPLOMA NU VOOR SLECHTS € 899,- Nu aanmelden

Profiteer nu!

  • Geen wachtlijsten
  • Meer dan 35 jaar ervaring met A-B-C zwemmen
  • A-B-C lessen 7 dagen per week
  • Les in kleine groepen
  • Intensieve begeleiding in het water
  • Erkend diploma NPZ/NRZ
  • Gediplomeerde instructeurs
  • Watertemperatuur minimaal 32°C
  • A-B-C zwemdiploma voor slechts € 899,-
  • Betaling in termijnen is mogelijk


Actie

A-B-C DIPLOMA slechts € 899,-

meer informatie
volg ons ook op facebook